a ja dziś przedłużyłem umowę z t-mobile. W piątek powinienem pobawić się nowym P9 lite :wink: Póki co testów za wiele w necie nie ma, ale wierzę iż fon będzie sii
Po 1.5 roku zakończyła się moja przygoda z samsungiem S4. powodem rozstania nie był żal do tego telefonu czy coś takiego, sprawował się przez cały okres bardzo dobrze. Powodem było wypranie telefonu razem ze spodniami :lol: O dziwo po wypraniu dałem go do wyschnięcia i okazało się że telefon działa :shock: problem jest tylko z ładowaniem i pokazuje ciągle naładowanie 100% i potrafi się wyłączyć co jakiś czas :lol:
wczoraj kupiłem następce wypranego samsunga. Długo się zastanawiałem co kupić :roll: Z racji wykonywanego zawodu i potrzeby szybkich notatek padło na samsunga note 4. jak na razie jestem bardzo mile zaskoczony jego możliwościami
Panowie dostałem propozycję odświeżenia telefonu od operatora. Jako, że ejstem zadowolony z obecnego Dony (Z3) to zdecydowałem się zostać przy Sony.
Do wyboru dostałem:
1. Z5 Dual
2. Z5 Compact
3. XZ
4. X
Którego z nich byście wybrali?
Przeglądam specyfkacje i nic już nie kumam.
Telefon przede wszystkim do dzwonienia, internetu/poczty, czasami grania w jakieś gierki dla zabicia czasu. Różnice w cenie minimalne, więc one raczej znaczenia nie mają (1-299PLN).
Dobry aparat też ważny.
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Pixon, zwróć uwagę czy przy dual simie możesz mieć jednocześnie dwa simy włożone i kartę pamięci czy jeden sim na stałe i drugi zamiennie z kartą pamięci.
Używam P9L i to co mogę napisać:
+ bateria
+ jakość wykonania,
+ nakładka EMUI 4.1
+ świetny zasięg na dwóch kartach (u mnie orange + tmobile),
+ jakość rozmów,
+ ekran i jego jasność,
+ przyzwoita szybkość działania,
- aparat szału nie robi,
- wifi,
- dialer
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Dual jest niezbędne. Nie chce nosić dwóch telefonów (firmowy+prywatny). Z numeru prywatnego też nie chcę rezygnować, mimo że w sumie mógłbym.
Tak, wiem, że w przypadku tych telefonów (prócz lenovo K2) mam opcję na dwie karty i brak większej pamięci prócz tego co wbudowane. Jest to wada, ale niestety nie przeskoczę jej w tym budżecie.
czto, tzn. ? zdjęcia rozmazane w trudnych warunkach oświetleniowych ? ziarno? czy co?
O co chodzi z wifi? za słaba moc anteny i nie zbiera tak dobrze? Czy w związku z tym, że są dwie karty to dochodzi do jakiegoś zrywania połączenia?
dialer czyli?
Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Od niedawna można kupić fajny telefon za super kasę, mianowicie Xiaomi Mi4. 120 USD w Chinach. Od 2 tygodni posiadam i jest wypas. Jedyna wada to nierozszerzalność pamięci wewnętrznej, czyli ok. 12 GB zostaje do dyspozycji.
używam xiaomi mi4c od Świąt BN i bardzo sobie chwalę jakość wykonania i takie tam; małzonce poleciłem do użytku służbowego xiaomi redmi note 2 i też jest zadowolona - akurat jakość wykonania xiaomi jest o kilka półek wyżej niż nasze stereotypowe wyobrażenie o "chińszczyznie" - w stosunku do europejskich marek naprawdę nie ma się do czego przyczepić - po prostu wszystko działa jak powinno
btw. xiaomi pojawiły się w oficjalnej polskiej dystrybucji w x-komie, ale tylko kilka modeli i ceny też nie powalają
aha, w moim mi4c jakość zasięgu gsm oraz wifi powala jak na razie wszystko, z czym miałem do czynienia, włącznie z laptopami - znane wifi złapałem (i skorzystałem) ostatnio jakieś 400-500m od nadajnika ; w pracy ostatnio koleżanka pokazała mi miejsce, gdzie ja miałem ok. -75dBm, a ona w ip5 w ogóle nie widziała sieci do połączenia :lol: - jeśli ktoś poszukuje telefonu z dobrym zapleczem komunikacyjnym, to polecam
[ Dodano: Czw 22 Wrz, 16 19:53 ]
Zamieszczone przez obrus
Xiaomi Mi4
używam xiaomi mi4c od Świąt BN i bardzo sobie chwalę jakość wykonania i takie tam; małzonce poleciłem do użytku służbowego xiaomi redmi note 2 i też jest zadowolona - akurat jakość wykonania xiaomi jest o kilka półek wyżej niż nasze stereotypowe wyobrażenie o "chińszczyznie" - w stosunku do europejskich marek naprawdę nie ma się do czego przyczepić - po prostu wszystko działa jak powinno
btw. xiaomi pojawiły się w oficjalnej polskiej dystrybucji w x-komie, ale tylko kilka modeli i ceny też nie powalają
aha, w moim mi4c jakość zasięgu gsm oraz wifi powala jak na razie wszystko, z czym miałem do czynienia, włącznie z laptopami - znane wifi złapałem (i skorzystałem) ostatnio jakieś 400-500m od nadajnika ; w pracy ostatnio koleżanka pokazała mi miejsce, gdzie ja miałem ok. -75dBm, a ona w ip5 w ogóle nie widziała sieci do połączenia :lol: - jeśli ktoś poszukuje telefonu z dobrym zapleczem komunikacyjnym, to polecam
Pixon, uzywam A3 na dualsimie. wbudowanej 16GB na moje potrzeby starcza więc karta pamięci jest zbędna.
Fajne opcje konfiguracji wybierania numeru - wcześniej miałem motke G2 2nd i porównując ją do A3 :
Parametry te same,
A3 ma 4.5" - jest mniejszy i przyjemniejszy przy tej samej rozdzielczości, ma więcej GB na pokładzie niż G2
G2 miał dodatkowo gniazdo na karty pamięci.
G2 nie współpracował z AndroidAuto. mimo androida 6.0
i na zakończenie - cena zakupowa A3 i G2 była taka sama przy telefonach niebrandowanych.
Chciałem A5 w dualu ale polska dystrybucja ich nie przewiduje. Został A3.
Oczywiście któryś z Xiaomi,
Mam RedMi3. Oprogramowanie z MIUIpolska
Można wiele pisać ale np. bateria 4100mA, u mnie bez gier, z włączoną pogodą i lokalizacją, kilka rozmów i sms dziennie potrafił wytrzymać ponad tydzień.
Ceny też są zaletą.
Xiaomi drugi po Huawei producent chiński.
O Xiaomi i ja mogę powiedzieć same dobre słowa - mam Redmi Note 3 Pro. Wg mnie stosunek ceny do jakości rewelacyjny. Do MIUI się jednak nie przekonałem, zawitał "zwykły" Android.
A ja bardzo polecam OnePlus - Mam model OnePlus One, telefon jest rewelacyjny. Tak jak z Xiaomi, za stosunkowo nieduże pieniądze telefony z górnej półki.
System Cyanogen OS często aktualizowany i w pełni spolszczony (Cyanogen ma siedzibę w Kanadzie). O Xiaomi nie można tego powiedzieć ;-)
również polecam OnePlus - po HTC i Samsungach kupiłem Oneplus 3 i jestem mega zadowolony. telefon świetnie wykonany, świetnie działający i podobnie jak w przypadku poprzednich modeli, często aktualizowany.
wybierałem między Xiaomi Mi5 a OP3 i byłem o włos od kupienia Xiaomi, jednak szczegóły zadecydowały o przewadze tego drugiego
"Oktawio był dobrze zapowiadającym się piłkarzem. Każdą wolną chwilę spędzał na treningach piłki nożnej przed domem. Pewnego razu piłka wyleciała na ulicę. Nieuważny Oktawio wpadł pod samochód i zmarł.
Jaki z tego morał? Szkoda Oktawia "
SknerusMcKrak, iPhone może i dobre, ale jak dla mnie do kitu. Posiadam służbowego i nie umie się przekonać juz od roku :roll: prywatnie note 4 i o wiele bardziej jestem zadowolony.
Komentarz